Geschiedenis

De historie van de familie de Vrij gaat terug naar het begin van de 20e eeuw. De heer J.C.H. de Vrij had in Berkel en Rodenrijs een veehouderij en teelde onder ‘plat glas’ komkommers, sla en peen.

In 1946 is zijn zoon Jac. de Vrij ‘verkast’ naar Rotterdam, waar op dit moment het winkelcentrum ‘Alexandrium’ gevestigd is. Hij is daar verder gegaan met de teelt van sla en komkommers onder ‘plat glas’ en bonen op de koude grond. In 1959 werd er een kas van 3500 m2 gebouwd, waar hij ronde tomaten en sla ging telen, daarbij runde hij tevens een boerderij met 30 koeien en 100 mestvarkens en enige fokzeugen.

Begin jaren ’80 ging hij een maatschap aan met zijn zoon Cor en werd er een kas gekocht in Waddinxveen. Daar gingen zij tomaten en sla telen.
Begin jaren ’90 is het bedrijf volledig vernieuwd door Cor de Vrij en zijn vrouw Ineke en zijn zij begonnen met de teelt op substraat, en teelden het hele jaar door tomaten.

In juli 2006 is het huidige anthuriumbedrijf in Zevenhuizen Z.H. gekocht en zijn Cor en Ineke de Vrij een maatschap aangegaan met hun dochter Corine.